Je schoonheid vind je vanbinnen en PRP helpt je hierbij

Tegenwoordig wordt niemand nog verrast door huidverzorgingsproducten voor elke behoefte. De schoonheidsindustrie biedt een breed scala aan merken en producten voor alle huidtypes, voor regelmatige verzorging, voor preventie of voor het oplossen van actuele tijdelijke problemen.

In de natuur kun je echt veel nuttige en heilzame stoffen vinden die je huid kunnen plezieren. Maar wat als de beste oplossing in onszelf zit?

Dit kan werkelijkheid worden met de hulp van PRP-behandeling. De methode is vrij innovatief, maar het heeft nu al veel positieve resultaten laten zien zowel bij de behandeling van sportblessures, als ook in de cosmetologie en de trichologie.

In een notendop over de procedure. Er wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen, met behulp van een speciale centrifuge wordt je bloed gescheiden in 3 lagen – rode bloedcellen, witte bloedcellen en helemaal bovenaan – plasma. Het plasma wordt dan in je huid geïnjecteerd.

Deze injectieprocedure is gericht op het normaliseren van de stofwisseling, het versnellen van de regeneratie en het stimuleren van de groei van de lichaamseigen cellen.

Bloedplaatjes verhogen de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur die belangrijke componenten zijn voor het hydrateren van de huid en het verminderen van pigmentatie, om toon te behouden en rimpels glad te strijken, voor het behandelen van acne en littekens, evenals om haaruitval tegen te gaan.

Deze methode is effectief en mooi omdat het ervoor zorgt dat je eigen lichaam het juiste aantal cellen produceert voor weefselherstel. Dat wil zeggen dat de stof niet van buitenaf in de metabolische processen wordt geïntegreerd, maar stimuleert de normale werking van het lichaam, verbetert en versnelt zijn processen.

Bovendien is het niet nodig cosmetica en medicamenten te kiezen en hun samenstellingen op allergenen te onderzoeken. Dit middel bevat je eigen eiwitten, dus het veroorzaakt geen afstoting.

Afbeelding van Nika Akin via Pixabay